woensdag 7 maart 2012

6 speciale shotjes maken!

6 speciale shotjes

Na de standaard shotjes die in een vorig artikel zijn besproken, hier te vinden, kan je met shotjes nog veel meer! In dit artikel leg ik een aantal lekkere shotjes uit, welke je op een leuke manier kan presenteren. Ze kosten iets meer tijd om te maken, maar het moment dat je over deze tijd beschikt zullen klanten de extra moeite die jij er in steekt om deze shotjes te maken zeker waarderen, en eerder geneigd zijn opnieuw deze leuke shotjes te komen bestellen! De shotjes die ik uit zal zeggen in dit artikel zijn
  • Sweet red tequila
  • Triple sec piramide
  • Shaked sambuca mix
  • Vodka peach
  • Gaskamer
  • TGV
Voor meer recepten van shotjes kan je het artikel over 12 bekende shotjes of over 10 lekkere shotjes eens bekijken. Hierin worden bekende, lekkere en specialere shotjes uitgelegd!

Sweet red tequila

Tequila, een shotje waar veel mensen de volgende dag van balen! Maar waarom wordt deze besteld dan? Waarschijnlijk niet omdat men hem lekker vindt, maar juist om de kick om zo'n sterk shotje te nemen, in combinatie met het idee van dronken worden. Maar dat kan natuurlijk ook op een manier die geen verkrampte gezichten geeft, citroenen nodig heeft om de smaak weg te spoelen of bijna te moeten kokhalzen! Dat kan je doen door een sweet red tequila te maken, een lekker, doch sterk shotje met de flavour van tequila! De ideale combinatie om tequila tot je te nemen! Dit shotje maak je door een shotglas met 3/4 te vullen met tequila, 1/8 lime juice en 1/8 rode vodka. Zoals je ziet is het hoofdbestanddeel tequila, en zijn de lime juice en rode vodka de ingrediënten die het de tequila smaak verzwakken, en het geheel een leuk kleurtje geeft!


Triple sec piramide

De triple sec piramide, mijn populairste vorm van een shotjes piramide. Een shotjespiramide is een leuke manier om shotjes te presenterenm namelijk door deze de hoogte in te stapelen in piramidevorm. Het is een leuke presentatie, welke klanten als speciaal ervaren en zo de beleving positief doet beinvloeden. Om het uiterlijk van deze piramide nog leuker te maken, kan je elke laag shotjes een andere kleur geven. Extra leuk is nog, om er nog speciale shotjes van te maken ook! Daarom kies ik er voor om 4 verschillende varianten van een gelayerd triple sec shotje te gebruiken. Voor deze piramide van 10 shots vul je 10 shotglaasjes voor 3/4 met triple sec. Vervolgens gaan wij deze aftoppen met "geshakede" liqeur, waardoor wij deze op de doorzichte substantie van de triple sec kunnen laten drijven. De truc die wij hiervoor gebruiken is de liqeur te shaken in een mixbeker met een beetje ijs, en vervolgens met een spatel op de triple sec te gieten. Doordat de liqeur geshaked is zal deze lichter zijn, en op de triple sec blijven liggen. De enige keuze die nu nog gemaakt moet worden zijn de 4 verschillende liqeuren welke wij gaan gebruiken. Bij zo'n piramide bij voorkeur verschillende kleuren, voor een zo leuk mogelijk effect. Zelf maak ik hem vaak met rode vodka, pisang, bessen liqeur, blue curacao of apfelkorn, maar varieren is bij deze shotvariant zeker mogelijk!

Shaked sambuca mix

Shaked sambuca... Een zeer mooi fenomeen! Naast het leuke effect dat ermee bereikt kan worden (een dikkere substantie, zeer geschikt voor het layeren van shotjes) verdund het ook de sterke anijssmaak die niet iedereen goed licht! Door sambuca te shaken in een mixbeker met een beetje ijs, weet je de sambuca op dit punt te krijgen. Vervolgens kan je deze uitschenken en door middel van een spatel op een andere liquer te "leggen". Zodoende kan je dus een luxe versie van bestaande shotjes te maken, zoals bijvoorbeeld het koetje (sambuca met kahlua). Dit shotje, wat in eerste instantie een vrij pittige is om weg te werken, zal op deze manier met shaked sambuca een stuk soepeler het keelgat in glijden!

Vodka peach

Vodka, een door vele geliefd drankje, welke tot spijt leidt de volgende ochtend. Het is een zeer sterke drank, gebruikt in mixjes en cocktails. Puur en in shotvorm wordt hij echter niet vaak gebruikt, doordat de smaak op zichzelf afschrikt. Toch zijn er erg lekkere shotjes met vodka te maken, zoals de vodka peach. Vul een shotglas met 4/5 vodka, 1/5 lime juice en een druppeltje peach grenadine. Deze grenadine zal in het shotje rond zweven, wat een erg leuk effect geeft. Samen met de lime juice zorgt de grenadine er ook nog eens voor dat dit vodka shotje is omgetoverd tot een zeer lekker, doch sterk shotje!

Gaskamer

De gaskamer is een leuk shotje met een redelijke hoeveelheid show, welke klanten zeer zullen waarderen. Het shotje bestaat uit een bodempje pisang ambon in een spatje, en een shotglaasje sambuca in een wijnglas. Steek de sambuca in het wijnglas aan, en draai dit glas enkele malen rond zodat de sambuca goed warm is. Giet vervolgens de brandende sambuca in het glas met pisang. Vanaf hoe grotere hoogtje je dit doet, hoe leuker het effect van een brandende waterval! Meteen nadat de laatste sambuca in het spatje is geland, moet de klant zijn/haar hand op dit glas doen om de alcoholdamp vast te houden. Deze diend door een klein spleetje opgesnoven te worden, alsvolgens de rest van de drank geshot. Het is een pittig shotje, maar met erg leuke show aspecten!

TGV

TGV, vernoemd naar de bestandsdelen Tequila, Gin en Vodka. Zoals je misschien al wel kan raden is dit niet het lekkerste shotje dat je kan halen, maar daarvoor is deze ook niet bedacht. Dit is een shotje voor de lefgozers, die het liefst zo sterk mogelijk willen. Een van de pittigere shotjes die er zijn! Wil men een shotje hebben dat zo sterk mogelijk is, is dit een zeer goede optie. Wil jij graag een shotje om een vriend te "verassen", is dit ook een zeer leuke;) Maar pas op, van teveel gaat je avond niet beter worden!

4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn Golden Oldies die je hier vermeld! Cool!

      www.shots4fun.be voor op je feestje!

      Verwijderen
  2. Je bent gezellig een avondje uit en besluit een shotje te nemen, maar welke bestel je? Voor de zoveelste keer een Sambuca? Of wordt het tijd voor een keer wat anders? Je vraagt de persoon achter de bar om een “Flamingo” maar welke dranken zitten daar in en hoe bereid je dit lekkere shotje eigenlijk..?
    Shotjepedia heeft speciaal voor dit moment het volgende gecreëerd. Een database bestaande uit de lafste, sterkste, gekste en natuurlijk ook lekkerste shotjes waarvan je van sommige het bestaan nog niet eens wist! En dat allemaal in een handige App die gratis te downloaden is voor iPhone en Android.
    Laat de gezellige avonden maar komen met Shotjepedia.nl

    BeantwoordenVerwijderen