zondag 30 oktober 2011

Zelf makkelijke cocktails maken!

Zelf makkelijke cocktails maken!

Cocktails, de ideale drankjes om goede klanten te verwennen, zich speciaal te laten voelen of om klanten over te halen toch te blijven! Een cocktail is een mix drankje die veelal op een wat spectaculairdere manier gemaakt en gepresenteerd wordt, in veel cafés en kroegen een luxe product. Echter worden cocktails in heel veel cafés en kroegen niet gemaakt, omdat men denkt dat zij de juiste benodigdheden net heeft, denkt dat deze ingewikkeld zijn te maken of ze niet aan wil bieden. Het is echter een stuk makkelijker om cocktails te maken dan veel mensen denken! Ook zijn ze juist in cafés en kroegen waar ze normaal gesproken niet gemaakt worden, wel degelijk van meerwaarde!

Over het algemeen is het begin van de avond het lastigste deel van de avond, aangezien mensen niet snel een lege kroeg binnen stappen. Het is dus zeer belangrijk om de mensen die binnen komen, binnen te houden zodat de barrière voor andere potentiële klanten om binnen te stappen lager is. Het is dus zaak om te zorgen dat de eerste klanten binnen blijven, en een cocktail kan daarbij helpen. Heb jij een aantal meisjes aan de bar staan, die twijfelen of zij binnen willen blijven omdat de kroeg nog leuk is, is het belangrijk te zorgen dat zij een drankje bestellen waar zij een tijdje mee doen. Zolang men nog drinken heeft, zullen zij namelijk nog binnen blijven! Een cocktail is over het algemeen een drankje waar men langer mee doet dan een biertje of een wijntje, dus men zal langer binnen blijven. Ook is een cocktail maken spectaculairder dan een biertje tappen, wat gebruikt kan worden om de klant zich speciaal te laten voelen. Zeg dat je deze cocktail speciaal maakt voor hen, en zorg dat je hem op een leuke manier presenteert. Naast dat zij een drankje hebben waar zij langer mee doen, hebben zij nu een leuke ervaring met jou als barman, waardoor zij eerder geneigd zullen zijn om te blijven.

Nu is de vraag, hoe ga ik cocktails maken als ik hier niet de juiste spullen voor heb? Veel cocktails vereisen namelijk ingrediënten die niet standaard in een kroeg of café aanwezig zijn, speciale glazen en speciale apparatuur. Echt is het zeer goed mogelijk om leuke cocktails te maken met de spullen die in elke bar aanwezig zijn, zonder crushers, blenders, garneringen en speciale glazen nodig te hebben. Zo hoef je je bar niet aan te passen voor een product dat niet op de kaart staat. De enige spullen die je nodig hebt voor onderstaande cocktails zijn een mixbeker, long drink glazen, rietjes, citroenen en de standaard dranken in een bar!


Sex on the beach

De sex on the beach cocktail is de ideale cocktail om te maken voor een groep meisjes, aangezien deze altijd in de smaak zal vallen! Ook is hij zeer eenvoudig te maken, op een leuke manier te presenteren en is het een vrolijk uitziend drankje. Veel mensen hebben het beeld van een sex on the beach cocktail als zij aan een cocktail denken: Een tropisch, gekleurd en aangekleed drankje! Deze cocktail kan op verschillende manieren gemaakt worden, maar in elke bar is de volgende manier mogelijk. Pak een mixbeker en vul deze met een aantal ijsblokjes. Voeg per cocktail 30ml wodka en 30ml peach likeur toe in de mixbeker, en vul dit aan met evenveel jus d'orange als ananassap. Schenk dit uit in een longdrink (of groter glas indien beschikbaar) welke is gevuld met een aantal ijsblokjes. Doe 2 rietjes in het glas, zet een citroenschijf op de rand en schenk ten slotte wat grenadine/siroop in het glas. Zo krijg je een frisse cocktail met een leuk kleur effect! De onderkant zal rood zijn, en langzaam naar boven toe overlopen in geel!

Tequila sunrise

De tequila sunrise is een cocktail die qua uiterlijk op een sex on the beach lijkt, maar wordt iets anders gemaakt. Ook is het aan te raden deze niet in een te groot glas te doen, aangezien de basis van de cocktail op tequila berust. Voor deze cocktail heb je geen mixbeker nodig, maar kan je hem direct in het glas uitschenken. Pak een long drink waarin je een aantal ijsblokjes doet. Schenk hier 45ml tequila in, en vul het glas aan met jus d'orange. Ook bij deze cocktail zet je een citroenschijf op de rand van het glas, 2 rietjes in het glas en je rond hem af met een beetje grenadine. Deze laatste grenadine zal het gewenste "sunrise" effect geven, welke de sex on the beach ook heeft!

Electric smurf

De electric smurf is een zoete, blauwe cocktail welke er wat aparter uit ziet dan de meeste drankjes. Dit is een goed drankje om te maken als je klanten iets wilt aanbieden wat niet standaard is, aangezien hij er anders uit ziet dan wat er normaal aan de bar besteld wordt. Voor deze cocktail gebruik je een long drink glas waar je een aantal ijsblokjes in doet, 30ml blue curacao en 30ml malibu. Vul het glas verder met 7up en zet er een rietje en een roerstaafje in. Zodoende heb je een lekkere cocktail, met een apart uiterlijk!

Perfect kiss

De perfect kiss is een zeer lekkere cocktail welke er goed uitziet en heerlijk smaakt. Ideaal voor deze cocktail is een martini glas, maar deze zal je vaak niet aanwezig hebben achter de bar. Een goed alternatief is een champagne glas, waardoor het alsnog een cocktail wordt met een wat decadenter uiterlijk. Crush een beetje ijs voor deze cocktail, door bijvoorbeeld de onderkant van een fles te gebruiken, of wat ijs kapot te stampen met een long drink. Hoe fijner je het ijs weet te krijgen, hoe fijner dit is voor de cocktail. Vul het glas voor de helft met gecrushed ijs, en doe hier 20ml witte bacardi en 20ml peach likeur in. Vul het glas voor de rest met 7up. In het originele recept doe je een aardbei in de cocktail, welke opgegeten wordt als de cocktail op is. Deze heeft de cocktail in zich opgenomen, en heeft een heerlijke smaak gecreëerd. Hier is de naam, de "perfect kiss" afgeleid. Je zal waarschijnlijk echter geen aardbei achter de bar hebben om te gebruiken, en zal je een vervangend stuk fruit gebruiken. Een goed alternatief welke uiteraard wel beschikbaar is achter de bar is een schijfje limoen of citroen. Ook deze stukjes fruit zijn lekker om nog uit te happen na het nuttigen van de cocktail.

Red caribbean

De red caribbean cocktail zeer makkelijk te maken drankje, maar bewijst zeker dat makkelijk ook zeer lekker kan zijn! Pak een whiskey glas, of een spatje, en vul deze helemaal met ijs. Doe hier 45ml malibu bij, en giet vervolgens over het ijs heen een flesje flugel. Dit zorgt er voor dat de ijsblokjes rood kleuren, wat een leuk effect geeft. Stop nog 2 op maat gemaakte rietjes in het glas, en het drankje is klaar. Om de cocktail goedkoper te maken kan er ook 25ml rode wodka gebruikt worden in plaats van een flesje flugel.

Wodka redbull

De wodka redbull cocktail is ook een veel besteld mix drankje. Dit mix drankje valt echter nog een stuk leuker te presenteren dan hoe hij gebruikelijk gemaakt wordt. De wodka redbull cocktail valt vrijwel altijd zeer goed in de smaak, daar het een vrij sterke cocktail is, maar ook zeer zoet door de redbull. Om ietwat op deze cocktail te variëren kan er gebruik gemaakt worden van rode wodka in plaats van witte wodka. Ook kan er bij de versie met witte wodka grenadine toegevoegd worden, om een rood kleur effect te krijgen.

Barman's special

De barman's special cocktail is een ideale cocktail om de klant een verrassing voor te schotelen. Voor de barman's special bestaat geen recept, daar het een cocktail naar keuze van de barman is. Vaak houdt de barman ook geheim wat voor cocktail het is, om het een mysterieus karakter te geven. Vaak wordt de cocktail nog opgeleukt met attributen die achter de bar te vinden zijn, bijvoorbeeld sterretjes of speciale rietjes. Een lekkere suggestie om te maken is de volgende cocktail: Vul een groot glas met ijs, bij voorkeur gecrushed. Mix in een mixbeker 45ml rode vodka, 30ml triple sec en 20ml lime juice. Schenk dit uit in het glas, en voeg een roerstaafje en een rietje toe. Zet een citroentje op de rand van het glas om hem op te leuken. Mocht je sterretjes achter de bar hebben, is het spectaculair om een sterretje door deze citroen te prikken en deze vervolgens aan te steken!

Met de hulp van deze informatie kan je nu lekkere en leuke cocktails voorschotelen aan jou klanten, en deze een leuke ervaring bezorgen aan jou bar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten